Kako obnoviti ratu

Pogledajte ovaj video za pomoć pri problema s pristupom programu kada propustite ratu.

 

Važno: Ponekad banci treba nekoliko dana da obradi uplatu, te moguće je da izgubite program na par dana iako je rata uspješno preuzeta s vaše kartice.

 

Evo i nekoliko informacija.

Uplata na rate:

Kada se skida nova rata

iznos bi se trebao automatski skidati oko dana kada ste izvršili uplatu prvi put. Dakle, ako je to bio 18.10., onda 18tog se skida sljedeća rata.

Kod uplata kreditnim karticama

iznos bi se trebao automatski skidati sa vaše kartice. Osigurajte se da imate dovoljno sredstva, odnosno limita na kartici za tekući mjesec, i provjerite da vam kartica nije istekla. Ukoliko se želite dodatno osigurati, možete provjeriti u vašim aplikacijama (internet ili mobilnim) i vidjeti da li imate predviđeno plaćanje za tekući mjesec(e). Ili možete provjeriti sa svojom bankom direktno.

Uplata Paypalom

Slično kao i gore, osigurajte se da kartica nije istekla, i da na njoj ima dovoljno sredstva.

 

Niste uspjeli uplatiti ratu

Ako radi bilo kojeg razloga niste uspjeli uplatiti ratu, sustav automatski vas izbacuje iz programa. No ne brinite, to lako sredimo.

  • Kod Paypala, samo ubacite novu karticu (ako je istekla ili je prijeđen limit na toj kartici), ili nadoplatite stanje na kartici koju koristite (ako nema dovoljno sredstva na njoj) i pokušajte ponovno uplatiti program.
  • Kod uplate kreditnim karticama svakako položite novac na karticu i slijedite upute s ovog videa. Pričekajte jedan radni dan od uplate. Ako se novac ne skine automatski s vašeg računa, onda obratite se banci i zamolite za pomoć kako da izvršite uplatu rate. Ako ni banka vam ne može pomoći, javite nam se povratno kako bi zajedno vidjeli kako riješiti vašu situaciju.

Kao što smo gore opisali, možete potražiti email od “Support Digistore24”. Kada sustav nije mogao preuzeti ratu pošalju email s tom obavijesti. U istom emailu nalazi se i link kojeg možete koristiti da biste ponovno platili i time ažurirali svoju narudžbu. 

Izvršili ste ponovno uplatu ali i dalje nemate program?

Ponekad treba dan dva da banka obradi uplatu. Čim je uplata vidljiva sustav automatski dodijeljuje seminar. Ako ni nakon toga nemate program, javite nam se na mail team@drjoedispenzahrvatska.com i ručno ćemo dodati vam program čim potvrdimo da je uspješno sjela uplata.

Pošaljite nam originalni mail od Digistore24 i potvrdu uplate kako bi što prije riješili vaš slučaj.